למה משמש בשר טחון?
קציצות, המבורגר, קבב, ממולאים ועוד- מאכלים רבים מבוססים על בשר טחון, אבל האם חשבתם פעם באיזה סוג בשר כדאי להשתמש?
מקובל להשתמש בנתחים זולים לבשר טחון, אבל בחירה בנתחים מובחרים יכולה לעשות את התבשיל לטעים הרבה יותר. אם מדובר בעוד ארוחת צהריים לילדים כנראה תסתפקו בבשר טחון בסיסי, אבל אם אתם מכינים תערובת המבורגר לעל האש כדאי להשקיע קצת יותר.
באיזה בשר נשתמש?
בדרך כלל כדאי לבחור בצוואר או צלעות, ואם אתם רוצים להשקיע במיוחד תוכלו לטחון אנטריקוט וסינטה. כדי להכין תערובת בשר טחון לקבב כדאי לשלב גם שומן כבש בתהליך הטחינה.
לווסת את כמות השומן
כמות גדולה של שומן תעשה את הבשר כבד ואילו בשר רזה עלול להתייבש במהירות, לכן ההמלצה היא להגיע לאיזון בעזרתו האדיבה של הקצב.
להיעזר בקצב
אם אתם רוצים לקנות בשר טחון, אבל לא יודעים באיזה נתח לבחור כדאי שתיעזרו בקצב. הצוות המקצועי של קצביית ברכת שמואל ישמח להתאים לכם את סוג הבשר הטחון, ואם אין לכם זמן להגיע לקצבייה תוכלו להזמין את הבשר עד הבית